Over ons

wie is uw astroloog?

Mijn naam is Theo Verwijst en ik ben geboren in 1955. Samen met mijn partner heb ik vier kinderen, twee zonen en twee dochters, de oudste 30 en de jongste nu 21 jaar.

Mijn fascinatie voor de nachtelijke hemel stamt uit mijn vroegste jeugd.  Halverwege mijn middelbare schooltijd besloot ik dat ik, naast het overnemen van de ouderlijke boerderij, me grondig wilde verdiepen in de astrologie. Vanaf 1974 duid ik geboortehoroscopen voor mensen.

Najaar 1975 stuitte ik op het boek “Psychologische astrologie” van Th. J. J.  Ram.  Wat ik daarin las, opende geleidelijk een nieuwe astrologische wereld voor mij: Eindelijk diep doorvoelde teksten en een samenhangend systeem, dat hopelijk de openblijvende vragen bij veel horoscopen kon verduidelijken.

In 1976/77 volgde ik de astrologische basiscursus (de “Pelman cursus”) onder begeleiding van Jan Bakker. Veel heb ik hiervan geleerd. Het belangrijkste voor mij blijft echter de “sprong” die Jan Bakker mij liet maken, om voortaan juist ZONDER handboeken te werken. Wel met de aangereikte basisregels als uitgangspunt, maar met geheel op de betreffende horoscoop, voor de betreffende persoon geschreven teksten.

Werkgemeenschap van Astrologen

Ik sloot mij aan bij de Regio Nijmegen van de “Werkgemeenschap van Astrologen“. En ik werd in 1979 uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass waarin Jan Bakker en Hans Cosman in enkele winterseizoenen hun grondige kennis en jarenlange ervaring  aan een select groepje jonge WvA-astrologen overdroegen.

Begin 80er jaren ben ik gestopt met astrologie.  Ik vond dat ik te weinig levenservaring had om mijn astrologische bevindingen op te kunnen laten steunen. Ook zag ik voor mezelf niet een toekomst als beroepsastroloog met voldoende inkomen om een gezin (wat ik per sé wilde) van te kunnen onderhouden.

In 1990 werd mijn tweede kind geboren. Deze keer gaf ik toe aan mijn nieuwsgierigheid, kocht een computer en zocht mijn (bewaarde!) astrologische leerboeken en aantekeningen op.

Ik meldde me opnieuw bij de Werkgemeenschap van Astrologen en richtte mijn eigen Regio Brabant WvA op.

Vanaf 1994 doorliep ik verschillende cursussen bij Paula Schreurs. Paula is op dit moment de belangrijkste drager van astrologische kennis en ervaring binnen de “School Ram”. Zie haar website www.innersky.org. 

De Werkgemeenschap van Astrologen bestaat op dit moment uit een steeds kleiner wordend groepje astrologie beoefenaars. Wie weet gaat de nu 2018 opnieuw opgezette website UwAstroloog.nl helpen om dat groepje weer wat te laten groeien…

De voormalige boerderij…

Vanaf 1997 heb ik samen met mijn partner onze boerderij van intensieve veehouderij omgebouwd naar een biologische pluimveehouderij. In 2006 hebben we deze vorm van boeren door verschillende omstandigheden helaas weer moeten be-eindigen.

De bedrijfsgebouwen zijn inmiddels omgebouwd voor stalling van caravans, vouwwagens e.d. en gereedgemaakt voor verhuur als opslagbox en garagebox voor particulieren en kleine bedrijven. De stalling en de garagebox verhuur zijn te vinden onder www.garageboxnoordoostbrabant.nl

In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid (secretaris) van de Stichting ter Bevordering van de Antroposofie en beheer ik twee antroposofische bibliotheekjes, een op Vrijeschool de Zevenster te Uden en een op Vrijeschool Het Kleurenbos te Oss.